Quin dilema té Rajoy amb Alicia Sánchez-Camacho?

Sense títol
Sense títol

Per primera vegada, la premsa conservadora madrilenya es pregunta obertament sobre la necessitat de prescindir d’Alicia Sánchez-Camacho com a candidata a la presidència de la Generalitat.

A la seu popular del carrer Gènova de Madrid, que és on es prenen aquestes decisions, s’argumenta que els sondejos electorals retallen dia a dia les expectatives electorals del PP, sobretot en benefici de Ciutadans, i que això imposa un canvi de candidat.

Entre els defensors de la substitució de Sánchez-Camacho s’assenyala que es tracta d’una dirigent cremada per l’escàndol de La Camarga, que perd clarament la batalla de la imatge en l’enfrontament amb Inés Arrimadas, la candidata de Ciutadans, i que fins a l’últim moment assegurava que era impossible un pacte entre CDC i ERC per una llista conjunta.

A favor de Sánchez-Camacho s’apunten dues qüestions: que Mariano Rajoy, que ha de beneir qualsevol cap de llista, és poc partidari dels canvis, com ho demostra el fet que mantingués Esperanza Aguirre o Rita Barberà en les eleccions del maig passat; i que la presidenta del Comitè Electoral Nacional del partit és la mateixa Sánchez-Camacho.

Fonts dels populars catalans consultades per aquest digital reconeixen que Andrea Levy, la nova responsable d’Estudis i Programes del PP, seria un revulsiu, sobretot per parar la fuga de vots cap a Ciutadans, però que “està verda” com a cap de llista perquè no té experiència parlamentària.

Aquestes fonts assenyalen que no poden deixar “tirada” Sánchez-Camacho, en la marginació política i en la misèria econòmica i que, en el cas que se la substituís com a cap de llista pel 27-S, continuaria com a senadora i seria candidata en les generals, si bé per darrere del ministre Jorge Fernández.

En definitiva: el futur de Sánchez-Camacho està en mans de Rajoy i, per ser més exactes, del seu cap de gabinet, Jorge Moragas: segons s’explica, la demoscòpia aconsella substituir-la i enviar-la a les generals, però Moragas no té ganes de veure-la en aquesta llista sobretot si ell també en forma part. Aquest és el dilema.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides