Quin dilema té Rajoy amb Alicia Sánchez-Camacho?

Sense títol
Sense títol

Per primera vegada, la premsa conservadora madrilenya es pregunta obertament sobre la necessitat de prescindir d’Alicia Sánchez-Camacho com a candidata a la presidència de la Generalitat.

A la seu popular del carrer Gènova de Madrid, que és on es prenen aquestes decisions, s’argumenta que els sondejos electorals retallen dia a dia les expectatives electorals del PP, sobretot en benefici de Ciutadans, i que això imposa un canvi de candidat.

Entre els defensors de la substitució de Sánchez-Camacho s’assenyala que es tracta d’una dirigent cremada per l’escàndol de La Camarga, que perd clarament la batalla de la imatge en l’enfrontament amb Inés Arrimadas, la candidata de Ciutadans, i que fins a l’últim moment assegurava que era impossible un pacte entre CDC i ERC per una llista conjunta.

A favor de Sánchez-Camacho s’apunten dues qüestions: que Mariano Rajoy, que ha de beneir qualsevol cap de llista, és poc partidari dels canvis, com ho demostra el fet que mantingués Esperanza Aguirre o Rita Barberà en les eleccions del maig passat; i que la presidenta del Comitè Electoral Nacional del partit és la mateixa Sánchez-Camacho.

Fonts dels populars catalans consultades per aquest digital reconeixen que Andrea Levy, la nova responsable d’Estudis i Programes del PP, seria un revulsiu, sobretot per parar la fuga de vots cap a Ciutadans, però que “està verda” com a cap de llista perquè no té experiència parlamentària.

Aquestes fonts assenyalen que no poden deixar “tirada” Sánchez-Camacho, en la marginació política i en la misèria econòmica i que, en el cas que se la substituís com a cap de llista pel 27-S, continuaria com a senadora i seria candidata en les generals, si bé per darrere del ministre Jorge Fernández.

En definitiva: el futur de Sánchez-Camacho està en mans de Rajoy i, per ser més exactes, del seu cap de gabinet, Jorge Moragas: segons s’explica, la demoscòpia aconsella substituir-la i enviar-la a les generals, però Moragas no té ganes de veure-la en aquesta llista sobretot si ell també en forma part. Aquest és el dilema.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari