Crespo nega que es beneficiés de les relacions amb els russos

L'exalcalde de Lloret declara que no va existir un tracte de favor a aquests empresaris
Xavier Crespo
Xavier Crespo

En la primera sessió del judici pel cas Clotilde, l’exalcalde de Lloret de Mar i, fins fa poc, encara diputat convergent al Parlament de Catalunya, Xavier Crespo ha declarat que no se sent beneficiat pels seus tractes amb empresaris russos. 

Crespo, acusat d’haver afavorit projectes urbanístics a canvi de regals, ha admès contactes amb els russos i el fet d’haver-los demanat que patrocinessin els clubs de futbol i d’hoquei de Lloret, però ha negat haver-los donat tractes de favor amb relació a les obres d’un centre comercial. També ha reconegut que aquests empresaris van pagar un viatge a Moscou per a ell i la seva família, el 2008, sobre el qual ha explicat que s’hi van estar un dia, que “no eren vacances” i que fou un “compromís” com a alcalde “per responsabilitat”, per “conèixer l’empresa”.

Contactes amb Petrov
L’exalcalde de Lloret també ha declarat haver-se reunit amb Andrei Petrov, un presumpte membre de la màfia russa que, segons la instrucció, el va subornar i a qui els EUA vinculen als moviments de diners de la màfia russa pels quals s’ha acusat la Banca Privada d’Andorra.

Crespo, que ha negat haver percebut diners a canvi de gestions o haver rebut un rellotge de luxe, pot ser condemnat a dos anys i mig de presó per la suposada acceptació de suborns. “Ni un sobre ni un bitllet a aquest alcalde, ni per aquesta empresa ni per cap altre!”, ha declarat aquest dimarts davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari