El Banc d’Espanya liquida Banco Madrid

El procediment d'urgència inclou el 'corralito' i el concurs de creditors
oficina banco madrid
oficina banco madrid

La intervenció de la filial espanyola de la Banca Privada d’Andorra (BPA), Banco Madrid, per part del Banc d’Espanya, ha desembocat aquest dilluns en un escenari extrem: la liquidació de l’entitat per via urgent. La mesura adoptada pels administradors designats per l’organisme estatal regulador del sector bancari comporta la sol·licitud d’un concurs de creditors i la imposició d’un corralito, que impedirà els clients de Banco Madrid retirar els seus dipòsits.

Segons fonts citades per El Confidencial, la decisió es pren com a reacció a la important retirada de fons efectuada pels clients arran de la divulgació de la denúncia de les autoritats dels EUA, que atribueixen a la BPA una participació activa en el blanqueig de diners procedents d’activitats d’organitzacions criminals, entre elles la màfia russa. La mateixa informació apunta que s’hauria descartat l’opció de vendre l’entitat, maniobra que pretenen enllestir les autoritats andorranes amb la BPA.

El regulador espanyol, així doncs, pren les mesures més contundents pel que fa a aquest cas fins al moment. En un comunicat, les justifica amb la necessitat d'”assegurar un igual tracte als dipositants de l’entitat i a la resta dels seus creditors” i argumenta que la situació financera de Banco Madrid havia empitjorat fins al punt d’haver afectat la seva capacitat per complir puntualment amb les seves obligacions.

Les acusacions de blanqueig provinents dels EUA han aconseguit allò que no va aconseguir la crisi econòmica i els problemes de bancs i caixes: que una entitat sigui liquidada en comptes de ser rescatada amb diners públics o absorbida per una altra.

(Visited 24 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari