El Síndic comença a investigar la venda de dades sanitàries de la Generalitat

Mitjançant el projecte VISC , el Govern pretén obrir un concurs i lliurar-les a una empresa
artur mas boi ruiz
artur mas boi ruiz

L’impuls del projecte VISC per part de la Generalitat de Catalunya va desfermar fortes crítiques. Els detractors apuntaven que s’obria la porta a l’explotació comercial privada de dades sanitàries dels catalans, que s’havia desenvolupat de manera opaca i que generava un escenari d’inseguretat pel que fa a la protecció de les dades.

Ara, segons ha publicat El País, el Síndic de Greuges ha començat a investigar aquesta polèmica iniciativa del Departament de Salut, aprovada pel Govern el 28 de juliol. Tot i que el Síndic no espera poder pronunciar-se fins a l’abril o el maig, segons fonts d’aquesta institució citades per La Vanguardia, ja ha començat a aplegar informació.

VISC , segons el relat oficial del Govern català, es fonamenta en la convocatòria d’un concurs mitjançant el qual una empresa privada adquireix informació anònima i segura del sistema sanitari que emprarà, suposadament, en la recerca i la innovació del sector. Malgrat que aquest projecte ha rebut el suport d’algunes institucions de l’àmbit mèdic, també ha rebut l’oposició d’altres. Segons la informació d’El País, l’Observatori de Bioètica de la Universitat de Barcelona prepara un informe sobre els riscos de cedir les dades que la Generalitat vol treure a concurs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides