El Port de la Selva, sota la llei del ‘clan Pinart’

Controla la Policia municipal, la protecció civil i el jutjat
tweets pinart
tweets pinart

La vida municipal d’El Port de la Selva està totalment controlada pel ‘clan Pinart’, que encapçala el patriarca de la família, Genís Pinart i Fernández, alcalde de la vila per CiU entre els anys 1995 i 2011. Ningú no diria que estem en una localitat turístic de l’Alt Empordà, de Catalunya i de la Unió Europea del segle XXI. La seva estructura de poder, marcadament caciquista, recorda més la d’un poble del Far West del segle XIX, on una família imposa la seva voluntat i la converteix en llei.

Un cop va abandonar l’alcaldia, Genís Pinart es va convertir en el jutge de pau d’El Port de la Selva, càrrec que li permet intervenir i decidir en els conflictes que es produeixen a la vila. Però va deixar l’Ajuntament sota la seva estricta vigilància, tot i no ser-hi formalment present.

El seu nebot, Josep Maria Cervera, és l’actual alcalde i responsable, a més, de les carteres de Turisme i Urbanisme. El fet que la política urbanística estigui en mans del nebot és molt important, tota vegada que el negoci de la família Pinart és l’immobiliari, a través de l’agència Armen Rhodes, que dirigeix Genís Pinart, i de la constructora que administra un altre nebot de l’exalcalde, Enric Pinart, que ha fet moltes obres per l’Ajuntament.

A l’actual consistori, un fill del patriarca, Roger Pinart, és segon tinent d’alcalde i responsable de les àrees de Governació, Hisenda i Patrimoni. Roger Pinart dirigeix la policia municipal i el seu caràcter explosiu causa molts problemes en la vida quotidiana del poble, on actua com si fos el ‘xèrif’. A més, la seva incontinència verbal resulta polèmica (veure imatge).

Però és que un altre fill de l’exalcalde, que també porta per nom Genís Pinart, és el cap operatiu de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil d’El Port de la Selva i membre actiu de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) 224 Cap de Creus-Serra de Rodes. Aquestes dues organitzacions controlen el territori com si fossin uns rangers i els seus membres van uniformats i disposen de parc mòbil propi. Genís Pinart té pendent un judici per la pallissa que va rebre un veí de la vila marinera, Jordi Hernàez.

Com en un antic poble del Far West, els Pinart controlen, sota l’estricta vigilància del patriarca, el poder polític, la policia municipal, la justícia local, la força de protecció civil i la guàrdia territorial. L’ambient en aquest bonic poble del Cap de Creus ha acabat esdevenint irrespirable pels qui no combreguen amb el ‘clan’.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides