La Púnica i la Gürtel conflueixen a Valdemoro

Granados feia negocis gràcies a un amic de Felip de Borbó i compartia caceres amb un magistrat del TC
granados
granados

Un “pilotasso” a Valdemoro, la localitat on l’antiga mà dreta d’Aguirre va ser alcalde durant quatre anys, és el nexe que uneix la trama Gürtel amb la suposada estructura delictiva investigada a l’Operació Púnica, publica aquest dijous Vozpópuli. La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, en concret, assenyala el pla urbanístic aprovat el 2006 per aquest municipi sobre el barri de Las Zanjas Norte, amb què David Marjaliza, l’amic íntim de Francisco Granados, va triplicar els seus beneficis en una promoció de 693 habitatges. De fet, ja ha demanat l’expedient a la Direcció General d’Urbanisme de la Comunitat de Madrid.

La mateixa informació indica que el Govern del PP va modificar el pla de construcció d’una manera sospitosa i que l’expedient pot ajudar a confirmar que aquella martingala va engreixar els comptes sobre els quals han alertat les autoritats de Suïssa a les d’Espanya.

El jutge Pablo Ruz ja va ordenar diligències el 6 de maig del 2013 amb relació a aquest “pilotasso”, que havia sigut molt discutit i denunciat en el seu moment en seu municipal per l’oposició. Ruz, tot rastrejant operacions urbanístiques de Francisco Correa a Madrid, va demanar també informació a bancs sobre el cas de Las Zanjas Norte i també a l’empresa Vancouver Gestión SL, propietat de Marjaliza, ara investigada. En una conversa inclosa en la investigació sobre la Gürtel, un antic regidor de Majadahonda pronunciava unes paraules que ara han adquirit la seva veritable dimensió: “Marjaliza és el tapat de Granados”.

Un amic de Felip VI
D’altra banda, el nom de l’empresa Indra també s’ha vist esquitxat per l’escàndol de l’Operació Púnica. Aquest dijous El Confidencial revela que Pedro Llorca, mà dreta de Granados, va poder fer negocis amb aquesta companyia gràcies a un contacte del més alt nivell: ni més ni menys que un empresari bon amic de Felip VI: Javier López Madrid.

Aquest digital, a partir de fonts internes d’Indra, explica que Llorca ha mantingut relacions comercials amb Jesús Gil, director de desenvolupament de negoci i responsable dels processos electorals de la companyia, almenys fins al mes de setembre passat i alguns informadors expliquen que fou Javier Monzón, president d’Indra, qui, per petició de López Madrid, va obrir les portes a Llorca. Granados hauria demanat a López Madrid que facilités la trobada de Llorca i Monzón.

Cacera amb un guardià de la Constitució
A més, les activitats cinegètiques i socials d’alguns investigats per l’Operació Púnica, com Francisco Granados i David Marjaliza, van acollir, segons el mateix digital, un magistrat conservador del Tribunal Constitucional. Es tracta de Roberto García-Calvo, mort el 2008, qui era un habitual de caceres que acabaven amb partides de pòquer ja de matinada. García-Calvo va participar en caceres organitzades pels amos del Grupo Dico, beneficiat pel repartiment de contractes a canvi de comissions milionàries.

Enxampat el suposat delator
La Guàrdia Civil ja hauria trobat qui, suposadament, va avisar Granados de la posada en marxa de l’Operació Púnica. Un agent de l’UCO que no forma part de l’equip que investiga delictes contra l’Administració ha estat detingut i imputat per revelació de secrets. Hauria passat informació a Granados mitjançant un amic comú de Valdemoro.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari