Les targetes ‘black’ ja passen factura a Rato

Destitueixen l'expresident de Bankia de la immobiliària de La Caixa
Sense títol
Sense títol

Rodrigo Rato, exministre d’Economia, antic director gerent del Fons Montetari Internacional i últim president de Bankia abans de la nacionalització de l’entitat, ja ha començat a tastar les conseqüències de l’escàndol de les targetes opaques de Caja Madrid. Ha estat destituït com a conseller de la filial immobiliària Servihabitat, propietat de CaixaBank i del fons nord-americà Texas Pacific Group (TGP).

Fa només sis mesos del seu nomenament com a conseller, sobre el qual Isidre Fainé es va rentar les mans: “no em va trucar ningú per explicar-m’ho, ‘ho vaig trobar fet”, va assegurar. Després dels de Telefónica i el Santander era el tercer consell d’administració on se sumava Rato després de presidir Bankia.

Segons informa El Confidencial, la destitució va ser decidida per TGP, representada a Espanya per Alfonso Cortina, antic president de Repsol.

Spottorno i el Rei
Un altre personatge cèlebre esquitxat pel cas de les targetes és l’anterior cap de la Casa del Rei, Rafael Spottorno. I, de retruc, el rei Felip VI, qui es va comprometre a fer de la Corona una institució íntegra, honesta i transparent, i que té a Spottorno com a conseller privat. L’actual rei d’Espanya va criticar el 2011 el comportament “no exemplar” d’Iñaki Urdangarin…

Arturo Fernández
Per la seva part, el president de la patronal madrilenya Arturo Fernández, també beneficiari de les polèmiques targetes, assegura que no sabia que eren irregulars i diu estar dolgut. Ha anunciat que retornarà 37.000 euros gastats amb la seva targeta ‘black’ i diu que hauria d’haver rebut explicacions. També admet que podrien haver preguntat i declara que no es planteja dimitir.

Els crèdits
Pel que fa als crèdits i avals concedits per Caja Madrid als consellers premiats amb targetes opaques, aquests es van formalitzar en un moment de contracció creditícia i d’empitjorament de la crisi. Aquests consellers van obtenir un total de 50 milions d’euros prestats, segons Público. Entre ells hi ha Gerardo Díaz Ferrán, expresident de la CEOE condemnat per diverses fallides, com la de Marsans, qui va gastar 94.000 euros de la targeta en negre. Ell i les seves empreses van obtenir préstecs per un valor de més de 32 milions d’euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides