Els empresaris perden la por a denunciar ‘mossegades’ de Pujol

Les seves aportacions a la investigació superen les expectatives de l'Agència Tributària
jordi Pujol acn
jordi Pujol acn

Empresaris i importants executius catalans estan superant les expectatives de l’Agència Tributària pel que fa a la seva col·laboració amb les investigacions del cas Pujol sobre les comissions que suposadament els obligaven a pagar si volien obtenir contractes públics a Catalunya.

Fonts d’Hisenda citades per El Confidencial Digital exposen que són principalment constructors d’obra pública, responsables d’agències de publicitat i proveïdors de la Generalitat durant els anys de Jordi Pujol i que han acudit a oficines de l’Agència Tributària a Madrid i Barcelona els darrers dos mesos per denunciar que els exigien pagar comissions il·legals. Hisenda ha rebut, a més, força documentació d’empreses que van quedar excloses de processos d’adjudicació perquè no van combregar amb la ‘mossegada’ pujolista. Aquests papers provarien l’existència dels pagaments, donat que contindrien clàusules que els expliciten.

Aquestes col·laboracions posen de manifest que la por a possibles represàlies ha quedat enrere per a molts empresaris i directius, que descriuen al personal de l’Agència Tributària l’ambient d’opressió creat pel Govern contra els díscols. Alguns d’ells reporten pràctiques mafioses que els van perjudicar en importants concursos públics.

Proves i testimonis aportats per aquests empresaris i directius, segons el mateix digital, formen part de les informacions policials en mans de la Justícia. Algunes de les denúncies poden esquitxar Artur Mas perquè es referirien a comissions presumptament cobrades per adjudicacions d’obra pública entre el 1995 i el 1997, quan l’actual president era conseller d’Obres Públiques.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari