Empresaris revelen que Pujol exigia en persona el 3%

Amenaçava de no deixar fer negocis aquells que no volien pagar
j pujol
j pujol

Va ser president de la Generalitat durant 23 anys (1980-2003) i va exigir, ell directament, un 3% de comissió, IVA inclòs, a empresaris que aspiraven a contractes amb el Govern català, revela aquest dimarts El Mundo.  Jordi Pujol tancava aquests ‘acords’, segons la mateixa informació, a diversos llocs, entre ells el Palau de la Generalitat, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.

“Mitja dotzena” d’empresaris, relata El Mundo, han referit el mateix modus operandi per part de l’exMolt Honorable: Pujol exposava la quantitat a satisfer i, en cas de resistència al fet d’haver de pagar, advertia l’empresari que s’hauria de resignar a no fer res mai més a Catalunya. Els tentacles pujolistes abastaven també el sector privat, per la qual cosa aquesta amenaça d’ostracisme era d’allò més dissuasiva.

Un dels testimonis des de l’anonimat exposa que Jordi Pujol Jr. cobrava els diners que el seu pare negociava. Pel que fa a la forma de pagament, les revelacions apunten que la trama pujolista oferia l’abonament en A (amb factura i mitjançant una societat instrumental), en B (diner negre que, presumptament, es movia a Andorra) o l’ingrés a Suïssa.

Dissolució del Centre d’Estudis Jordi Pujol
Durant la darrera dècada, el Centre d’Estudis Jordi Pujol va tenir l’ètica i els valors com a estendard i la imatge de l’expresident de la Generalitat com a aval, i ara es troba ja en procés de dissolució. En la darrera reunió del patronat, a la qual va assistir el mateix Pujol, es va decidir el tancament, justificat en un comunicat per la dificultat que trobaria el Centre per seguir desenvolupant “la seva tasca” i perquè es complica la captació de fons privats (mecenatge, donatius) i la firma de convenis amb entitats i institucions, que feien viable el seu funcionament. Presidència de la Generalitat, en concret, lliurava entre 40.000 i 50.000 euros anuals al Centre d’Estudis Jordi Pujol.

La “despitada” María José B.
D’altra banda, una informació publicada per El Confidencial, basada en documents d’Intel·ligència referits aquest dilluns, assenyala que una suposada amant de Jordi Pujol -pare- va ser clau en l’aportació d’informació. Com en el cas de Vicky Álvarez amb relació a Jordi Pujol Ferrusola.

Aquesta dona, María José B., va aportar dades que els investigadors van creuar amb les d’Hervé Falciani, de manera que es van esbossar amb més precisió els vincles entre negocis ocults, trames fiscals i política. Es tracta d’una dona despitada, segons els informes, que abans de deixar de col·laborar va aportar dades sobre la relació de Jordi Pujol Ferrusola amb el HSBC Private Bank de Ginebra (que figura als papers de Falciani) i sobre l’ús de targetes de prepagament dels EUA per moure diners a Mèxic sense control.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari