El penúltim regal fiscal de Montoro a les grans empreses

No hauran de tributar pels beneficis a borsa
Montoro
Montoro

Les empreses amb participacions superiors al 5% en altres companyies o amb inversions que superin els 20 milions d’euros quedaran exemptes de pagar impostos si aquestes inversions els reporten beneficis, segons la lletra petita de la reforma fiscal aprovada pel Govern de Rajoy. Els agraciats amb la modificació seran els grans bancs i corporacions, els únics amb la capacitat econòmica requerida.

El Govern, recull del diari ‘El País’, justifica la mesura per “l’harmonització” amb la Unió Europea. A efectes pràctics, la reforma suposa un avantatge per a grans empreses i un perjudici per a les pimes, que no poden assumir inversions de 20 milions.

La reforma també inclou l’exempció del pagament d’impostos al capital que les empreses tinguin a l’estranger sempre que hagin tributat a d’altres països un Impost de societats superior al 10%. Una mesura que, tenint en compte els beneficis fiscals que concedeixen alguns països, pot comportar que les empreses no paguin aquest tribut enlloc.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari