La quarta part de Prisa, en mans de tres bancs

Caixabank, Santander, HSBC i Telefónica van rescatar el grup amb 434 milions
protesta sindicats cebrian prisa 2011
protesta sindicats cebrian prisa 2011

El rescat de Prisa ja ha donat lloc a la nova configuració del repartiment accionarial en aquest grup. Com a contraprestació per haver aportat 434 milions d’euros fa dos anys, Caixabank, Santander i HSBC es queden amb el 23% de les participacions, mentre que Telefónica obté el 6%.

Aquells milions injectats en bons esdevenen ara accions malgrat que les entitats rescatadores, publica Vozpópuli  citant fonts del sector, no es troben massa còmodes amb la idea de formar part de l’accionariat del grup, ple de problemes. Segons la mateixa informació, el poder que ara acumulen els bancs tampoc satisfà el president executiu del grup editor d’El País, Juan Luis Cebrián.

A més, el nou moviment accionarial arracona encara més la família Polanco, que s’han vist desplaçada gradualment de les estructures de poder de Prisa amb les successives entrades de fons d’inversió, com el voltor Liberty.

Després de la venda de més del 50% de Digital Plus a Telefónica, l’obtenció per part de Caixabank, Santander, HSBC i la mateixa Telefónica del 29,7% de les accions de Prisa és el darrer episodi en la crisi financera que arrossega aquest grup, el deute del qual s’estima en uns 3.400 milions d’euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides