Trias reconeix que no té solució per a Can Vies

El full de ruta de l'Ajuntament és "diàleg" i "legalitat"
Xavier Trias
Xavier Trias

Xavier Trias reconeix que amb Can Vies “tenim el problema de quina solució donem”. L’alcalde de Barcelona ha comparegut al ple extraordinari sobre el centre social okupat de Sants, celebrat aquest divendres a l’Ajuntament, per assegurar que, en contra d’allò que li retreu l’oposició, l’equip de govern té un full de ruta que consisteix en el “diàleg” i la “legalitat”.

L’alcalde ha aprofitat la seva intervenció per tancar files amb el regidor del districte de Sants, Jordi Martí, per agrair-li “l’esforç fins a l’extenuació” en la gestió del conflicte, i amb els Mossos d’Esquadra per la “molt bona feina” i perquè “han evitat caure en provocacions”.

Trias ha recordat que va prendre personalment la decisió d’aturar l’enderroc perquè era el primer punt exigit pel col·lectiu de Can Vies. I ha assegurat que la tornaria a prendre si es repetís la situació. Però l’aturada temporal de la demolició “no suposa cedir al xantatge dels violents“.

L’oposició, de boca del portaveu socialista Gabriel Colomé, ha relatat “la cronologia d’un desastre”. Tots els grups han demanat un full de ruta clar i “determinació” en la gestió del conflicte.

Fernández Díaz ha reclamat “l’enderroc immediat” de Can Vies. “Quan un promou l’enderroc ha d’acabar la feina”, ha dit, per afegir que “no s’ha de negociar res amb els violents”. Ricard Gomà, d’ICV-EUiA, ha demanat a l’alcalde que l’ajuntament jugui “un paper proactiu per aconseguir que Sergi Rúbia quedi en llibertat”.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari