Quin il·lustre maçó ha mort?

blanch
blanch

Tothom sap que Joan Blanch, que fou alcalde de Badalona i gran protagonista de la renovació d’aquesta ciutat, ha mort a l’hospital de Can Ruti, als 76 anys. Però allò que no és gaire conegut és la seva condició de mestre de la maçoneria regular, a la Gran Lògia d’Espanya.

Home d’una gran cultura i dotat d’una especial intel·ligència política, Joan Blanch va decidir fa anys afiliar-se a la maçoneria, esdevenint-ne un dels seus membres més il·lustres a Catalunya. És continuador de la llarga saga de polítics catalans, des de Joan Prim fins al president Josep Tarradellas -passant per Francesc Pi i Margall, Lluís Companys o Josep Pallach– que formaven part de l’orde de l’escaire i del compàs, bastió secularhistòric de les idees laiques i progressistes, en connexió amb la maçoneria europea i internacional.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides