Quin gran negoci s’està preparant a les presons catalanes?

Presó
Presó

L’adjudicació dels serveis de vigilància exterior a empreses privades de seguretat. La polèmica Llei sobre seguretat privada que s’està tramitant a les Corts –actualment ha passat a ser discutida al Senat- contempla una gran ampliació de les competències dels “segurates”, que també estaran habilitats per ocupar-se de la vigilància perimetral de les presons. Les empreses privades de seguretat es freguen les mans davant les noves expectatives de feina i de contractes que se’ls obren.

A Catalunya, la Generalitat gestiona 11 centres penitenciaris que, quan s’aprovi la llei que ha preparat Jorge Fernández Díaz i que compta amb el suport parlamentari de CiU, passaran a ser vigilats per empreses privades. En previsió d’aquest “pastís” a repartir, ja s’estan detectant moviments a la conselleria de Justícia i el seu titular, Germà Gordó, ha començat a moure fitxa per tal que no se li escapi el control d’aquestes futures adjudicacions.

A tall de prova pilot, el ministeri de l’Interior ja ha contractat el servei de vigilància de 21 presons de l’Estat espanyol a un total de vuit empreses privades (Ombuds, Coviar, Seguriber, Prosegur Ibérica, Prosetecnisa, Seguritas, Sabico i Vinsa). Segons denuncien els sindicats policials, el preu que paga el ministeri per aquest servei és molt superior al que cobren els policies i guàrdies civils que fins ara s’encarregaven d’aquestes tasques de vigilància.

Caldrà estar amatents. I és que sovint hi ha més delinqüents a fora que a dins…

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari