Trias aparca els Jocs d’Hivern

Els grups de l'oposició, el Govern espanyol, el COE i el COI han fet veure a l'alcalde la inviabilitat de la candidatura, que s'ajorna al 2026 com a mínim
Xavier Trias
Xavier Trias

La celebració d’uns Jocs Olímpics d’hivern a Barcelona i el Pirineu haurà d’esperar. L’alcalde de la capital catalana, Xavier Trias, no ha obtingut el consens que reclamava per presentar candidatura per a la cita del 2022 i, segons ha anunciat aquest divendres, ho ha aplaçat com a mínim fins al 2026.

 

Trias ha emès un comunicat on ha reconegut que s’havia quedat sol defensant la proposta que va heretar de l’anterior batlle, el socialista Jordi Hereu. Els grups de l’oposició al consistori, el Govern, el COE i el COI, amb qui ha mantingut contactes freqüents en les últimes setmanes, han transmès a l’alcalde que no es donen “les condicions per guanyar l’edició de 2022”.

 

“Hem de concentrar els esforços i el nostre compromís per treballar i aconseguir l’Olimpíada blanca del 2026”, ha afirmat Trias en la nota, on ha afegit que “la possibilitat que Barcelona i el Pirineu organitzin uns Jocs Olímpics d’Hivern és una gran oportunitat que no deixarem escapar“.

 

L’alcalde ha marcat com a prioritari aconseguir el consens de les forces polítiques municipals, “que avui no existeix, i que és imprescindible per donar credibilitat a un projecte que ha de sotmetre’s a la consulta ciutadana dels barcelonins i barcelonines, i a l’avaluació dels membres del COI”.

 

Trias també ha admès que Barcelona no és vista al món com una ciutat vinculada als esports d’hivern. De la mateixa manera que el COI li va fer veure que la pràcticament nul·la existència d’esportistes espanyols d’elit amb opcions de medalla sobre el gel i la neu era un fet que restava moltes possibilitats a una possible candidatura catalana.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari