La ‘aditocràcia’ arrela

El sindicat de funcionaris CSI-F estima entre 11.000 i 17.000 els endollats només a l'Administració de l'Estat
Título de la imagen
Título de la imagen

Ministeris, comunitats, ajuntaments i empreses públiques serveixen de suport i al mateix temps de receptors dels endollats de càrrecs polítics. Estimacions del sindicat de funcionaris CSI-F consideren que, solament a l’administració central podria haver-hi entre 11.000 i 17.000 “endollats”. A Andalusia es parla de fins a 35.000 persones, segons informació d’elEconomista .

A Madrid es parla de Cristina Aguirre, germana d’Esperanza Aguirre, com a assessora del districte d’Hortaleza; de Gabriela González Castejón, filla de la diputada Beatriz Rodríguez Salmons, com a consellera tècnica del Retiro; el fitxatge de John Medcalf, fill d’Elvira Rodríguez (CNMV), com a assessor del Grup Municipal del PP a l’Ajuntament de Madrid, o, el d’Adela Ruiz, exdona d’Antonio Beteta.

A aquests, se sumen altres noms de ‘fills de’, ‘nebots de’, que “ni tan sols han acabat els seus estudis, i amb prou feines saben què és el número de la Seguretat Social”. “No obstant això exerceixen càrrecs de confiança”, asseguren fonts de l’administració autonòmica a Ecodiario.es. A aquesta llarga llista s’afegeixen uns quants noms de polítics que han estat desplaçats de la Comunitat de Madrid a consistoris com el de Las Rozas exercint com a càrrecs de confiança, les funcions que s’erigeixen per sobre dels tècnics de carrera, desvetllen altres fonts.

De la cort europea van ser sonors altres casos, recorda en una informació Interviú, els endollats del socialista Enrique Baró, on la màxima semblava ser ‘la família és el primer’ -fills, nebots-. Els eurodiputats poden triar a dit als seus assistents -tot i que es va legislar per evitar-ho-. Segons aquesta informació, Vidal Quadras, del PP va tenir com a assistent a un germà de la seva dona. El fill d’Alfonso Guerra (PSOE) va treballar com a assistent de Miguel Ángel Martínez a Brussel·les. A més, un nebot de Rodrigo Rato, un altre de Javier Arenas i un nebot d’Aznar van desentelar funcions d’assistents.

D’aquesta espiral de qüestionaments tampoc s’han lliurat ni Soraya Sáenz de Santamaría ni María Dolores de Cospedal. L’espòs de la primera va ser fitxat per Telefónica poc després d’arribar ella a Moncloa. Llavors, el seu marit -que treballava en la Secretaria d’Estat d’Hisenda- va ser contractat per “haver treballat en la Comissió Europea com a expert en temes comunitaris i de cooperació judicial internacional”.

La trucada que va fer Red Elèctrica Espanyola al marit de Cospedal no va gaudir del mateix acolliment que la del cònjuge de la vicepresidenta del Govern. Llavors, Ignacio López del Hierro va renunciar al seu càrrec en el Consell de l’empresa -depenent del Sepi- hores després que es conegués la notícia. Mesos més tard ha acceptat altres nomenaments. Aquest dimecres, sense anar més lluny, Infolibre publicava una informació d’aquest calat: El marit de Cospedal va multiplicar els seus ingressos per 14 en arribar ella a la Junta.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari