120 milions per un aeroport sense avions

El jutge obliga el Consell a pagar a la concessionària de l'aeroport de Castelló per la seva construcció
Sense títol
Sense títol

Un jutjat de Castelló ha sentenciat que la Generalitat Valenciana ha de pagar, d’una sola vegada, 120 milions a l’empresa Concesiones Aeroportuarias (Conaer) per la construcció de l’inoperatiu aeroport de Castelló. El jutge estima que la promotora Aerocas, propietat de l’administració autonòmica valenciana, ha de pagar a Conaer pels treballs de construcció de la infraestructura, que no té data d’obertura encara.

 

La Generalitat Valenciana reconeix el dret de la concessionària a cobrar per la construcció de l’aeroport de Castelló, però pretenia finançar el desemborsament del cost de l’aeroport durant els 47 anys que durava la concessió. El jutge descarta que, un cop resolt el contracte, una de les parts hagi de complir amb les obligacions de pagament previstes per al mig segle següent.

 

La sentència tanca un conflicte iniciat al 2011, quan els executius de Conaer van exigir a la Generalitat noves garanties de pagament. El Govern valencià es va negar i va donar el contracte per rescindit. Ara, el Consell es veu obligat a realitzar un fort desemborsament en un sol pagament per una infraestructura infrautilitzada que, sense que aterri ni s’enlairi cap avió, ha donat la volta al món.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari