Els préstecs del Rei i d’Urdangarin

El Duc de Palma va demanar diners prestats als seus pares i al Rei al mateix temps que en prestava a Diego Torres
Urdangarin
Urdangarin

Demanar diners mentre en prestes. Aquesta és la pràctica que va dur a terme Iñaki Urdangarin l’any 2004, quan va demanar diners al Rei d’Espanya i als seus pares per poder pagar el palauet de Pedralbes a Barcelona. Una petició que va fer al mateix temps que prestava 400.000 euros al seu exsoci Diego Torres i en aquells moments mà dreta a l’Institut Nóos, segons explica El Confidencial.

 

Segons un informe de l’Agència Tributària enviat al jutge instructor del cas Nóos, José Castro, el 30 de juliol i el 29 de setembre de 2004 el Rei Joan Carles va fer dues transferències per un import global d’1,2 milions d’euros a un compte corrent de La Caixa compartit per Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina de Borbó. Segons la versió donada des de La Zarzuela, aquesta quantitat transferida pel monarca és un “préstec davant notari” del Rei per ajudar a la seva filla menor per comprar la mansió de Pedralbes, assegurant que l’operació està declarada davant Patrimoni Nacional.

 

L’informe de l’Agència Tributària també detalla cinc transferències més fetes al mateix compte, en aquest cas realitzats pels pares del Duc de Palma, per un import de casi 500.000 euros. Aquestes transferències es van fer amb caràcter urgent entre els mesos de juliol i octubre de 2004 per part de Juan Maria Urdangarin -mort el 10 de maig de 2012- i Clarie Liebaert, també per ajudar en la compra del palauet. Una adquisició que es va formalitzar el 15 d’octubre d’aquell any per un import de 5,8 milions d’euros. La Caixa va concedir aquell mateix dia un crèdit hipotecari de 5 milions per tancar l’operació de compra.

 

Mentre Urdangarin i la infanta Elena rebien aquests préstecs familiars, el matrimoni va prestar 400.000 euros al seu antic soci Diego Torres i a la seva dona, Ana Tejeiro, per comprar la seva casa. Aquest préstec es va concedir tan sols 15 dies després que el Duc de Palma rebés la darrera transferència del Rei. La parella Torres-Tejeiro va tornar els diners prestats vuit mesos després d’haver-los rebut, i ho van fer mitjanánt l’ingrés de dos xecs en el compte corrent d’Urdangarin i la infanta Cristina.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari