La neboda endollada encara no parla alemany

La delegada del Govern a Alemanya i neboda d'Ortega no parla alemany un any i mig després de ser nomenada
Joana Ortega
Joana Ortega

El gener del 2012 el Govern va nomenar a Mar Ortega com a nova delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Alemanya. Res destacat si no fos perquè es tracta de la neboda de la vicepresidenta Joana Ortega Alemany i perquè no parla alemany, tal com va informar EL TRIANGLE el març de 2012. Un any i mig després, segons informa El Confidencial, Mar Ortega no parla l’idioma del país on exerceix de delegada.

 

La neboda de la vicepresidenta Ortega es va matricular a un curs intensiu d’alemany només arribar al país germànic, però sembla que passat aquest temps des del seu nomenament no parla aquest idioma i es limita a llegir amb dificultat els textos que li preparen des de la delegació quan té algun acte.

 

Mar Ortega va substituir en el càrrec el gener de 2012 a Martí Estruchque va ser designat pel llavors vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira-, un periodista que parlava un alemany bilingüe. El càrrec de delegat del Govern de la Generalitat a l’exterior té rang de director general amb un sou que supera el 80.000 euros, amb dietes i despeses incloses.

 

Abans de ser designada per encapçalar la delegació del Govern a Alemanya, Mar Ortega, que és llicenciada en Dret, va ser directora del programa Hands of Light de l’ONG Streets of India i havia treballat al ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació i al Parlament Europeu, segons la nota de premsa que va difondre la Generalitat quan va ser nomenada. La neboda de la dirigent d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC) també va treballar uns mesos en l’organització d’un fòrum de AETS a Palència.

(Visited 141 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari