ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
19-03-2012
La delegada de la Generalitat a Berlín no parla alemany 
-
Mar Ortega ocupa el càrrec des de gener i ha reconegut recentment que hi va arribar gràcies a "contactes personals". El seu lloc l'havia ocupat durant quatre anys el periodista Martí Estruch 
El proppassat mes de gener, Mar Ortega Puertas, de 31 anys, es va convertir en la nova delegada de la Generalitat de Catalunya a Alemanya. Puertas va ser nomenada pel càrrec i va assumir la direcció de l'oficina de Berlín en substitució del periodista Martí Estruch, que era el delegat des de l'abril de 2008. Fins aquí, tot es podria considerar normal. El gran problema i el que podria qüestionar la idoneïtat d'Ortega pel càrrec és que ni tan sols parla alemany, a diferència del seu predecessor.

Segons ha pogut saber EL TRIANGLE a través de fonts de la comunitat catalana de Berlín, Ortega va reconèixer recentment a un periodista que exerceix de corresponsal a la capital alemanya que va arribar al càrrec "per contactes personals". En aquest sentit, alguns particulars han començat a enviar correus electrònics a Unió Democràtica -el partit que, a través de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega [a la imatge], controla l'àrea d'Exteriors del Govern- per saber si la representant política ha estat nomenada per la seva formació i no "per motius personals".

Pel que fa a la qüestió idiomàtica, Ortega hauria comentat que voldria posar-hi remei amb un curs intensiu, però de moment encara no s'hi hauria posat, més enllà de la dificultat d'aprendre un idioma tan complex com l'alemany en poc temps. Abans d'anar a petar a la delegació del Govern a Alemanya, Mar Ortega, que és llicenciada en Dret, va ser directora del programa Hands of Light de l'ONG Streets of India i havia treballat al ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació i al Parlament Europeu, segons la nota de premsa que va difondre la Generalitat quan va ser nomenada. Quan vivia a Madrid i era estudiant, preparava oposicions pel cos diplomàtic, va buscar feina de cangur, tal com deixa clar aquest anunci.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: