Cospedal s’aixopluga

La secretària general del PP diu que Bárcenas controlava les donacions i que Rajoy i Arenas van pactar la sortida de l'extresorer
Cospedal
Cospedal

Com ja van fer Javier Arenas i Francisco Álvarez-Cascos, la secretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, ha responsabilitzat els extresorers Luis Bárcenas i Álvaro Lapuerta del control de les donacions al PP. En la seva declaració de dues hores i mitja davant el jutge Pablo Ruz, Cospedal ha negat una comptabilitat B dins del seu partit i els cobraments en negre que hauria rebut segons reflecteixen els ‘papers’ de Bárcenas.

 

Al registre de l’extresorer Bárcenas figura que tant Cospedal com l’actual president del Govern, Mariano Rajoy, van cobrar 95.000 euros en bitllets de 500 entre 2009 i 2010. La secretària general del PP ha negat l’existència d’aquests sobresous, en la mateixa línia que Cascos i Arenas, i ha afirmat que la primera vegada que va veure aquest registre va ser publicat a la premsa.

 

Cospedal, que no mantenia una bona relació personal amb Bárcenas, ha reiterat que no controlava els comptes del partit ni els autors de les donacions, ja que no li pertocava pel seu càrrec de secretària general. També ha considerat estrany que existís un registre amb els DNI dels donants però en qualsevol cas ha indicat que aquest control correspon al tresorer.

 

La secretaria general popular ha responsabilitzat Rajoy i Arenas de l’acord sobre les condicions de sortida de Bárcenas del partit. Cospedal ha afirmat que la quitança de l’extresorer va estar pactada en una reunió a la seu del partit al març del 2012 amb qui en aquell moment eren el president del partit i el secretari general.

 

Cospedal no ha estat interrogada pel presumpte pagament de 200.000 euros de l’expresident de Sacyr, Luis del Rivero, al PP de Castella-la Manxa, després d’obtenir l’adjudicació d’una contracta de neteja a l’Ajuntament de Toledo a través de Sufi, una filial de l’empresa. El jutge Ruz ha considerat que, com la causa afecta aforats, les qüestions s’haurien de respondre davant d’una jurisdicció diferent de l’Audiència Nacional.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides