Investiguen la banca andorrana

Una jutgessa andorrana ha ordenat escoltes telefòniques a gestors bancaris en relació amb la trama de la màfia russa del cas Clotilde
Xavier Crespo
Xavier Crespo

El cas Clotilde, sobre una suposada trama de la màfia russa que hauria blanquejat prop de 60 milions d’euros i pel qual figura com a imputat Xavier Crespo, diputat de Convergència i Unió (CiU) al Parlament de Catalunya i exalcalde de Lloret de Mar, s’investiga a l’Audiència Nacional espanyola, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i també en un jutjat d’Andorra, encapçalat per Maria Àngels Moreno, que s’ha atrevit a ficar el nas en les interioritats del sistema bancari del seu país.

 

Arran de les peticions d’informació judicial cursades pels tribunals de Madrid i Barcelona, la jutgessa andorrana va ordenar que es punxessin una desena de telèfons, inclosos els d’alguns gestors de la banca andorrana, tres dels quals han estat imputats per les autoritats judicials espanyoles per considerar-los presumptes cooperadors necessaris en el suposat blanqueig de diners, segons informa Diari d’Andorra.

 

Fonts jurídiques coneixedores del cas Clotilde expliquen que la trama disposava de comptes en tres bancs del país, especialment a la Banca Privada d’Andorra (BPA), que està en el centre de totes les mirades. Fa uns dies, el TSJC va tramitar una altra comissió rogatòria per esbrinar si Xavier Crespo posseeix comptes en algun dels bancs del país. L’exalcalde de Lloret va declarar el març passat davant el TSJC pel suposat tracte de favor que hauria dispensat des del consistori a l’empresari rus Andrei Petrov.


MÉS INFORMACIÓ A LA VERSIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides