Nou tripartit CiU-ERC-PP a la Diputació de Barcelona

Aquest dijous 25 d'abril ha nascut, a la Diputació de Barcelona, un nou tripartit a Catalunya. CiU, PP i ERC han sumat els seus vots per evitar deixar en evidència el conseller delegat de la Xarxa Àudiovisual Local i provocar-ne la seva dimissió.
Salvador Esteve
Salvador Esteve

Fa un mes, els grups socialista i d’ICV de la Diputació van demanar la dimissió del conseller delegat, Francesc Pena, i la readmissió de 15 treballadors acomiadats dos dies abans que l’assemblea de la XAL aprovés el nou conveni, que evitava un ERO i nous acomiadaments. El PP va anunciar que s’abstindria en aquella votació i, en veure’s en minoria, CiU va forçar una pròrroga d’un mes.

 

En aquest sentit, es va convocar una Junta General Extraordinària de la Diputació per debatre una moció que en el seu primer punt contemplava “revisar la decisió del Conseller Delegat i tractar la possible reincorporació dels treballadors i treballadores”.

La presidència de la Diputació, però, ha incomplert aquest compromís i en comptes de debatre la moció ha convocat al conseller delegat de la XAL perquè presentés un informe sobre els projectes d’aquesta entitat i les raons de les decisions adoptades els darrers temps”. Quan PSC i ICV han intentat que es debatés la moció, el president de la Diputació, Salvador Esteve, ha demanat que es votés i ERC i PP s’hi han oposat, juntament amb CiU.

Jordi Portabella, portaveu del grup d’ERC, ho ha fet en veu baixa i ha sortit ràpidament de l’hemicicle després de la votació, potser avergonyit per la seva coincidència amb el PP i pel fet de deixar abandonats els treballadors i treballadores que confiaven en el seu suport per ser readmesos a la XAL. El suport d’ERC, però, no ha sorprès, vista la coincidència habitual del partit d’Oriol Junqueras amb el d’Artur Mas, els darrers temps.

No s’esperava, però, que el PP es sumés a la parella de ball dels darrers mesos, la qual cosa ha disparat les especulacions del perquè d’aquest suport. Alguns funcionaris de la Diputació auguren l’arribada de nous interins vinculats al Partit Popular. Cal recordar que Francesc Pena va acomiadar fa un parell de mesos Pablo Planas, el cap d’informatius proposat pel PP quan el pacte CiU-PP va portar Salvador Esteve a la presidència de la Diputació. Aquest acomiadament no ha estat obstacle, ara, pel suport del PP a Pena, la qual cosa fa pensar que, potser, Planas o algun altre periodista vinculat al PP pugui aterrar a la XAL els propers dies. No es descarta que l’estabilitat dels governs municipals de Castelldefels i Badalona hagi estat la contrapartida d’una votació que feia temps que no es veia a Catalunya.

A la Diputació de Barcelona hi mana un nou tripartit: CiU-ERC-PP.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari