La PAHC Bages, una nit de protesta al BBVA

Una trentena d'activistes dorm dins una sucursal bancària a Manresa per demanar la condonació d'un deute de 25.000 euros
Pahc bages BBVA
Pahc bages BBVA

Una trentena de persones de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Bages ha fet nit a la sucursal que el Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) té a la carretera del Pont de Vilomara número 96 de Manresa. Demanen la condonació del deute de 25.000 euros contret per un manresà.

Darrera “l’acció” de la PAHC Bages, la segona a l’Estat que comporta passar una nit a una oficina bancària, hi ha la història d’en Badú, un senegalès que, després de viure 14 anys a Manresa, es va quedar sense feina, va posar el seu pis hipotecat a lloguer, i se’n va anar viure un temps a casa d’un familiar, a París.

Quan va tornar a la capital del Bages, la família a qui havia llogat l’habitatge havia marxat per no poder pagar les mensualitat, i es va trobar que el banc havia fet l’execució hipotecària i s’havia quedat amb el seu pis, a més de calcular-li un deute de 117.000 euros.

Mentre Badú ha viscut aquests darrers mesos a casa d’amics, la Plataforma ha negociat la condonació del deute amb l’entitat. El BBVA ha accedit a una rebaixa del 75% del muntant però, segons expliquen de la Plataforma, Badú no genera cap mena d’ingrés ni cobra la Renda Mínima d’Inserció, motiu pel qual “és impossible”, ha dit un dels seus portaveus a El Triangle, que l’home pugui eixugar el deute.

La PAHC explica que les “accions” que executen amb entitats bancàries solen acabar amb algun tipus d’acord abans que tanqui l’oficina. Però que en aquesta ocasió, les negociacions amb el director i el cap de recuperacions no han fructificat i, una trentena de persones hi ha fet nit, “amb l’aigua tallada”.

La trentena d’activistes ha abandonat aquest dimecres al matí la sucursal, després d’acordar amb el banc una negociació per via d’urgència. En 8 dies, el Departament de recuperacions del BBVA els dirà si manté el deute o el rebaixa. L’entitat, que primera hora del matí no havia pogut obrir les oficines al públic, els ha denunciat.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari