BC

Barcelona és molt més: descobreix una destinació única i molt propera

Les marques Costa Barcelona, Paisatges Barcelona i Pirineus Barcelona ofereixen multitud d'activitats de tota mena i són ideals per als amants del senderisme i la natura

Santa Maria de la Seu (Manresa)

Contingut ofert per la Diputació de Barcelona

Barcelona és moltes coses a la vegada: és mar; és muntanya; és urbana; és rural; és enoturisme; gastronomia; esport; història; art; cultura; arquitectura… És tan diversa, que la província aplega més de 300 municipis i 12 comarques per descobrir. És, a més, sostenible, i la primera destinació al món en tenir el segell Biosphere Platinum que reconeix el treball de l’administració pública i les empreses privades per un turisme sostenible.

Les comarques de Barcelona són també la destinació ideal per als amants del senderisme i la natura. Pots trobar-hi tots els paisatges, des d’arran de mar fins a l’alta muntanya, sota un clima mediterrani i amb propostes per a tot l’any. Ofereixen grans rutes per etapes i atractius itineraris locals per muntanyes màgiques, com Montserrat o el Pedraforca. En total, compten amb catorze parcs i espais naturals, una extensa xarxa de camins senyalitzats i rutes que entrellacen la natura, la cultura i la gastronomia. Tot plegat perquè gaudeixis d’un accés fàcil i sostenible a totes les comarques des de Barcelona.

El Camí dels Bons Homes. O.Rodbag

La Xarxa de Parcs Naturals està formada per racons d’una gran bellesa. El Parc Natural del Montseny, per exemple, és un mosaic de paisatges mediterranis i centreeuropeus tan especial que la UNESCO l’ha declarat Reserva de la Biosfera. Però l’extraordinària biodiversitat que tens al teu abast a les comarques de Barcelona no s’acaba aquí: en total, són catorze els parcs i espais naturals protegits pel seu gran valor paisatgístic, ecològic i cultural.

Algunes de les rutes destacades de senderisme són el Camí dels Bons Homes, el Camí Oliba, el Camí Ignasià, el Sender dels Miradors, el Camí del Llobregat, la ruta Tourdera, el Sender del Mediterrani, el Camí de Sant Jaume, la travessa Cavalls del Vent, el Sender de Montserrat, i el Sender Històric.

Envoltant la ciutat de Barcelona, aquest territori és una descoberta per a tots els viatgers curiosos que cerquen viure noves experiències singulars i autèntiques lluny del brogit de la gran ciutat a través de les seves marques turístiques: Costa Barcelona, Paisatges Barcelona i Pirineus Barcelona.

Costa Barcelona: gaudeix de l’essència mediterrània

Far de Calella. Costa Barcelona. Shutterstock

Amb sis comarques plenes d’atractius (Maresme, Baix Llobregat, Garraf, Alt Penedès, Vallès Oriental i Vallès Occidental), Costa Barcelona és una destinació que combina el turisme de sol i platja, el patrimoni monumental, l’oci, les compres i la possibilitat de fer esport. Tot inundat amb una llum única que convida a la contemplació i al contacte amb la natura.

Les extenses platges del Maresme, el Baix Llobregat i el Garraf són un lloc excel·lent per passejar, practicar activitats nàutiques o refrescar-se a les terrasses de les guinguetes. I les cales petites que s’amaguen entre el rocam, el cau somniat pels amants de la tranquil·litat i la pràctica del naturisme. I al vespre, el que ve més de gust és sopar productes locals en un restaurant del passeig marítim.

No et perdis les activitats que ofereixen els cellers de les denominacions d’origen Penedès i Alella. I si vols aprofitar els beneficis de les aigües termals, caminar per parcs i espais naturals o visitar pobles i ciutats amb encant, també ho trobaràs a Costa Barcelona, especialment al Vallès Oriental i al Vallès Occidental. En definitiva, una zona propera i familiar, amb platges que disposen de tots els serveis i moltes opcions de qualitat per allotjar-t’hi.

Paisatges Barcelona: natura, gastronomia i tranquil·litat

Montserrat. Paisatges Barcelona. Shutterstock

Osona, el Moianès, el Bages i l’Anoia configuren Paisatges Barcelona, una destinació turística que s’estén pel centre de la província. Són quatre comarques plenes d’atractius naturals, patrimonials i gastronòmics que es troben molt a prop de la capital catalana.

Una bona manera de conèixer les comarques del Bages i del Moianès és seguir les propostes del Geoparc de la Catalunya Central, que actua com a eix vertebrador del valuós patrimoni geològic i miner d’aquestes terres. A més, si t’agrada pujar a torres de guaita, recórrer claustres de monestirs o admirar talles romàniques, vitralls gòtics i muralles medievals, Paisatges Barcelona és ideal per a tu.

També ho és si desitges tastar productes autòctons que només trobaràs aquí, i si vols gaudir de maridatges fantàstics, aposta pels vins de la DO Pla de Bages. Èxit garantit.

Pirineus Barcelona: alta muntanya i turisme actiu

Senderistes als Pirineus. Gonzalo Sanguinetti-Diputació de Barcelona

La comarca del Berguedà es troba al nord de la província en un entorn natural excepcional i és un territori molt apreciat, tant pels apassionats de l’alta muntanya com per aquells que volen fer excursions més senzilles.

Amb nombrosos itineraris senyalitzats i una enorme biodiversitat, aquest territori ofereix paisatges encisadors que es poden descobrir fàcilment a peu o en bicicleta. La joia de la corona és la pujada al cim del Pedraforca, una travessa que queda reservada a muntanyencs amb experiència.

Al peu d’aquestes serralades es troba Berga, la capital de la comarca, una ciutat que té un patrimoni monumental notable. I ja que ets per la zona, si ets curiós, val la pena que visitis les colònies tèxtils industrials, construïdes entre finals del segle XIX i principis del XX, les quals s’han convertit en espais museïtzats que ens recorden el passat industrial de la comarca.

Més informació a: www.barcelonaesmoltmes.cat

(Visited 225 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari