Jordi Muñoz, el director del CEO, a la picota

El Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), organisme dependent del Departament de Presidència de la Generalitat, ha fet un ridícul històric. A l’inici de la campanya electoral passada, va publicar una enquesta amb la projecció dels resultats del 12-M. Els errors de les estimacions publicades van ser tan gruixuts que han provocat estupefacció: per exemple, col·locava ERC (amb una forquilla d’entre 31-37 escons) al davant de JxCat, a la qual atorgava entre 28-34 escons. A l’hora de la veritat, ERC es va quedar amb només 20 diputats i JxCat va pujar fins als 35. També va subestimar els vots del PP (n’hi donava 8-12, i en va obtenir 15) i de Vox (li augurava una caiguda a 5-9 escons i va mantenir els 11 que ja tenia).

Jordi Muñoz, que és un politòleg molt pròxim a ERC i va ser nomenat per fer-se càrrec del CEO pel president Pere Aragonès, ha rebut de valent per aquestes greus errades, impròpies d’un organisme oficial. Ell s’ha justificat dient que, a causa de la pressa, en aquesta ocasió les enquestes es van fer per telèfon i no presencialment. A més, el sondeig es va fer en nom de la Generalitat i creu que això va condicionar una falsa resposta de molts enquestats a favor d’ERC.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari