El periodista rus fitxat pel ‘procés’ aplaudeix la repressió dels universitaris propalestins dels Estats Units

Edvard Chesnokov, que es vanaglòria d’haver entrevistat Puigdemont el 2019, es defineix com a “globalista de dretes”i dona suport a Netanyahu i a grups ultradretans com Alternativa per Alemanya o pro-Bexit

Donald Trump i Edvard Chesnokov, en una intervenció televisiva del periodista, enviat de Komsomolskaia Pravda a les eleccions del 2016 als EUA

Edvard Chesnokov, el periodista que va fer de baula del ‘procés’ al diari moscovita Komsomolskaia Pravda i que va escriure 23 articles a El Punt Avui a favor de la independència de Catalunya i de la gestió de Vladimir Putin entre el setembre del 2019 i el febrer del 2022, s’arrenglera amb els partidaris de reprimir les protestes dels estudiants propalestins que han acampat a nombroses universitats dels Estats Units. En un post publicat al seu canal de X, el 25 d’abril del 2020, es definia així: “Sóc rus, sóc conservador, soc globalista de dretes. Dono suport a Tommy Robinson i Laura Loomer. Sóc un bot?”. No, no és un bot. És un periodista de carn  i ossos que al seu perfil personal al Komsomolskaia Pravda, es vanta d’haver estat “el primer periodista rus a entrevistar Carles Puigdemont”.

Tommy Robinson i Laura Loomer són dos ultradretans que aquests dies estan criticant els estudiants i professors universitaris que protesten als Estats Units per l’atac d’Israel a Gaza. Robinson és britànic i Loomer, nordamericana. “Fuck these anti american protesters . Fuck their love for Hamas & our foreign enemies” (“A la merda aquests manifestants anti americans. A la merda al seu amor per Hamas i els nostres enemics estrangers”), va escriure el passat 1 de maig en un post del seu canal de X. El passat divendres aplaudia una intervenció de Donald Trump on el candidat a la presidència dels Estats Units lamentava que Londres o París no són “reconeixibles” i que això passa per obrir les portes a la jihad. “Escupint fets”, va escriure l’ultradretà britànic.

Laura Loomer, nascuda a Tucson, Arizona, és una activista d’extrema dreta, defensora de les teories de la conspiració i supremacista blanca. Es defineix com a periodista d’investigació i entrevista Tommy Robinson al seu canal de youtube “Loomer unleashed” (Loomer desencadenada). És una entusiasta defensora de Trump. “Laura Loomer es mor de ganes de tornar a veure Donald Trump president”, va escriure dijous passat a X. De la protesta universitària pel genocidi palestí diu que porta el caos als campus i que és una causa terrorista, preludi d’un estiu de jihad. A més, assegura que el president dels Estats Units, Joe Biden, està “important” palestins a les ciutats americanes amb l’esperança que cometin un atemptat terrorista islàmic que el beneficiï abans de les eleccions del novembre.

Edvard Chesnokov, a més de sumar-se a les campanyes de Robinson i Loomer contra els estudiants propalestins dels Estats Units, també va compartir les seves crítiques a la política de vacunació contra la Covid adoptada per Biden. Al seu canal de X hi consten, a més del suport a la independència de Catalunya, l’admiració pels plantejaments de grups ultradretans europeus com Alternativa per Alemanya o els que van promocionar el Brexit britànic. El 18 de maig del 2020 va reenviar el post del canal del president rus en què recollia la felicitació que Putin va trametre a Benjamin Netanyahu després de ser reelegit primer ministre d’Israel.

A Barcelona continua l’acampada dels estudiants de la Universitat de Barcelona contra l’atac d’Israel a Gaza. També a Barcelona, l’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol, que dona suport a Puigdemont en les eleccions del proper diumenge, ha participat en un acte de la comunitat jueva en què s’ha homenatjat les víctimes de l’atac de Hamàs a Israel el 7 d’octubre passat i s’ha reclamat l’alliberament dels ostatges que té en el seu poder.

(Visited 131 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari