Verge convoca el grup d’anàlisi de feminicidis i anuncia un gabinet d’expertes en violència vicària

La consellera anuncia les decisions després que transcendís l'assassinat d'una dona i els dos fills al Prat de Llobregat

Una rosa davant del domicili on han aparegut morts dos nens i la seva mare al Prat de Llobregat - Foto: ACN, Gemma Sánchez

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha anunciat aquest dimecres la convocatòria per divendres del grup d’anàlisi de feminicidis arran de la mort violenta d’una dona i els seus dos fills menors al Prat de Llobregat, els cossos dels quals s’han trobat després que el pare se suïcidés.

En declaracions als mitjans des de Brussel·les, on es troba per assistir a una conferència a l’Eurocambra sobre pobresa menstrual, Verge ha condemnat l’assassinat, que ha considerat que és “un dol de país”. La consellera, a més, ha anunciat la creació d’un grup d’expertes independents per “identificar millores en les eines de valoració de risc”, especialment per prevenir la violència vicària.

Els Mossos d’Esquadra han informat aquest dimecres que, presumptament, un home havia matat la seva parella i els dos fills de vuit anys aquest dilluns al Prat de Llobregat. Els agents han trobat els cossos de la dona, de 43 anys, i dels dos menors, de 8 anys, al domicili on residien, hores després de saber que un home, també de 43 anys i pare dels menors, s’havia suïcidat a l’estació de la mateixa ciutat.

Segons difon l’ACN, van trobar unes claus amb l’home, sobre el qual no constaven antecedents judicials, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), i en un vehicle proper van localitzar una nota de comiat on demanava perdó pel que havia fet.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari