Sánchez afirma que Espanya “està preparada per reconèixer l’Estat palestí”

El president del Govern crida a reforçar Europa davant l'amenaça russa, però rebutja discursos sobre "terceres guerres mundials"

Intervenció de Pedro Sánchez al Congrés - Foto: Congrés dels Diputats

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimecres que “Espanya està preparada per reconèixer l’Estat palestí” i ha apostat per aplicar la solució dels dos estats en el conflicte d’Israel i Palestina, un plantejament a favor del qual buscarà suports en la gira internacional que inicia aquest divendres.

Durant la seva compareixença al Congrés també ha admès que cal “reforçar la capacitat de dissuasió” davant Rússia per “protegir el gran projecte” europeu “de pau, democràcia i llibertat”, però ha rebutjat els discursos dels qui parlen de “terceres guerres mundials”, “fer d’Europa una economia de guerra” o de l’enviament de soldats al conflicte d’Ucraïna.

Sánchez ha considerat “falsa i contraproduent” aquesta “retòrica” perquè, segons ell, “infon una por inútil als ciutadans i dona per feta una escalada bèl·lica indesitjable i evitable”, tot i que també ha dit que “la situació és delicada”, abans d’afegir que, no obstant això, “Europa ja s’ha enfrontat a situacions més tenses en el passat i va aconseguir esquivar el desastre”.

D’altra banda, ha defensat que “Europa no necessita transformar una part substancial del seu teixit productiu ni alterar la vida dels seus ciutadans per afrontar l’amenaça de Putin o satisfer les seves necessitats de seguretat”, però sí que l’impuls de l’ajuda a Ucraïna pot ajudar a “modernitzar i reforçar les seves capacitats de defensa, una tasca que porta pendent des de fa massa temps”.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari