El TC desestima el recurs de Junqueras contra la decisió d’excloure’l de les eleccions generals del 2019

La sentència argumenta que el líder republicà era "ineligible" per la sentència ferma de presó de l'1-O

Oriol Junqueras

El Tribunal Constitucional (TC) ha desestimat per unanimitat el recurs d’empara d’Oriol Junqueras contra la decisió d’excloure’l com a candidat a les eleccions generals del 2019. El ponent de la sentència ha estat el president del TC, Cándido Conde-Pumpido.

Segons l’escrit no es va vulnerar el dret de sufragi passiu del líder d’ERC perquè la Llei Orgànica del Règim Electoral General (Loreg) considera “inelegibles” els condemnats en sentència ferma a pena de presó, “circumstància concorrent en el demandant”.

A més, el TC declara que no s’ha vulnerat el dret a un recurs efectiu de Junqueras perquè la decisió inicial de l’administració electoral va ser examinada i contestada per la Junta Electoral Central (JEC) i pel Tribunal Suprem (TS).

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari