Elena garanteix que els Bombers tindran prou aigua pels incendis de l’estiu

El conseller admet que els hidroavions hauran "d'anar més lluny a carregar", però garanteix que s'apagaran els focs

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, en una entrevista amb l'Agència Catalana de Notícies (ACN)

El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, ha afirmat que “està garantit” que els mitjans aeris dels Bombers disposaran de prou aigua per apagar els incendis d’aquest estiu. Ho ha dit en una entrevista a l’ACN en què, tot i reconèixer el baix nivell de reserves dels embassaments de les conques internes, ha asseverat que els hidroavions es podran omplir a altres sectors. “Que faltin recursos hídrics pot fer que hagin d’anar més lluny a carregar”, ha reconegut el conseller, que ha assegurat, no obstant això, que “hi haurà aigua per dalt i per baix per acabar amb els focs”.

Elena s’ha mostrat confiat i ha dit que encara està per veure si aquest estiu serà pitjor que el del 2023. “L’any passat ja va ser molt dur i l’anterior també, i déu-n’hi-do com ens en vam sortir”, ha comentat el responsable d’Interior, que ha defensat la preparació i capacitat de resposta dels Bombers de la Generalitat, tant pel que fa a la xifra d’efectius com pel que respecta a la formació dels membres del cos. “Tenim els mitjans que necessitem per abordar l’estiu”, ha confirmat.

El conseller també ha anunciat que tornarà a avançar-se l’arribada dels mitjans aeris extraordinaris previstos per aquesta campanya. Les dotacions seran “homologables” a les del 2023, però hi haurà més efectius, ja que enguany s’ha graduat una nova promoció de Bombers a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). A més, també s’incorporarà una nova remesa de bombers voluntaris.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari