Albiach veu “electoralisme” en la proposta de finançament singular d’Aragonès

La líder dels comuns comparteix els "aspectes bàsics" de la proposta, però apunta que hi ha "algunes incògnites"

    La coordinadora de Catalunya en Comú, Jéssica Albiach, en una atenció als mitjans a Barcelona (ACN)

    La líder dels comuns, Jéssica Albiach, veu “electoralisme” en la proposta del president de la Generalitat, Pere Aragonès, sobre un finançament singular per a Catalunya, tot i que comparteix “certs aspectes bàsics”. “Es necessita un acord singular entre l’Estat i Catalunya. Catalunya ha de poder gestionar els seus impostos”, ha defensat en una entrevista que publica El Periódico, en la qual ha apuntat que hi ha “algunes incògnites” en el model d’Aragonès.

    Concretament, Albiach ha assenyalat que la proposta del president de la Generalitat en funcions no estableix com es calcula la quota que Catalunya pagaria a l’Estat pels serveis que ofereix, ni tampoc la contribució a la solidaritat que, per a la líder dels comuns, no hauria de ser temporal. “La proposta s’hauria d’haver treballat en comissió d’estudi o en la taula de partits”, ha afegit.

    Pel que fa als pactes postelectorals, Albiach ha reivindicat el seu partit com l’únic al Parlament que diu que no pactarà amb la dreta, ni amb la dreta independentista ni amb la dreta espanyolista, i ha marcat distàncies amb Junts assegurant que els seus programes estan a les “antípodes”. Preguntada per si aturar el Hard Rock serà una condició sine qua non per a la investidura a la presidència de la Generalitat, Albiach s’ha limitat a dir que “no tindria sentit que un govern d’esquerres faci polítiques de dretes”.

    En referència a un referèndum, la líder dels comuns ha dit que el seu partit “sempre ha defensat el dret a decidir i que els catalans votin el seu futur”, però ha afegit que també continuaran defensant la necessitat de la taula de diàleg per avançar en l’autogovern.

    (Visited 31 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari