Díaz anuncia sanció al Barça per no tenir un pla d’igualtat

Avança que penalitzarà a diversos clubs, i diu que Madrid i Sevilla són els que "millor compleixen"

El Ministeri de Treball i Economia Social ha obert expedient a la Federació Espanyola de Futbol i 16 clubs, entre ells el Barça, per presumptes vulneracions en els plans d’igualtat, possibles discriminacions retributives i de protocols obligatoris d’assetjament a la feina. També es multaran els equips de segona divisió femenina de l’Espanyol i l’Europa.

Així ho ha explicat la ministra de Treball, Yolanda Díaz, en una entrevista a Ràdio Nacional en què no ha precisat el nom de tots els clubs què s’investiga, a l’espera que finalitzi la tasca de la Inspecció de Treball. Això sí, ja ha avançat que el Futbol Club Barcelona, que presideix Joan Laporta, es troba entre els que “són sancionats”, davant l’exemple del Reial Madrid i el Sevilla, que són “els que més compleixen”.

“L’expedient de la desigualtat retributiva està sense culminar en nou entitats i ja percebem que hi ha diferències, però acabarem la inspecció. Per exemple, el Barça i altres seran sancionats perquè no tenen un pla d’igualtat o no tenen protocol d’assetjament”, ha argumentat Díaz.

Sobre la Federació Espanyola de Futbol, que també serà sancionada, la ministra ha qualificat de “gravíssim” que “s’enviï les campiones del món (les jugadores de la selecció) al seu lloc de treball sense un pla d’igualtat i sense un pla contra l’assetjament”.

(Visited 66 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari