ERC diu que el canvi en la llei d’amnistia és “estètic”

Marta Rovira considera que l'aprovació de la norma és "una victòria política brutal", però afirma que el terrorisme "queda absolutament igual"

La secretària general d'ERC, Marta Rovira

ERC ha assegurat aquest dijous que el canvi en la llei d’amnistia és “molt estètic” i apunta que el terrorisme “queda absolutament igual” respecte a l’anterior redactat. “La llei és robusta i cobreix a tothom. Canvia la redacció, però no l’efecte“, ha insistit la secretària general d’ERC, Marta Rovira, a Catalunya Ràdio.

Rovira ha considerat que és un dia “feliç” i que han aconseguit una “victòria política brutal”, però també que el “repte” és aplicar la llei. “És allà on ens jugarem el físic”, ha alertat en declaracions recollides per l’ACN. “Cada vegada que perdem una setmana més, ells (els jutges) guanyen mesures cautelars, obren més causes”, ha afirmat. Rovira ha fet una metàfora: “Hem de posar l’última gàrgola a la catedral que tenim, que fa quatre anys que vam començar a edificar, i ara l’hem d’inaugurar.

La dirigent d’ERC ha defensat que l’amnistia és la “millor solució antirepressiva”, però ja ha avisat que “no serà perfecta perquè hi ha un estament judicial disposat a continuar fent política”. A més, ha recordat que cada “pas” que s’ha fet en la llei, “ha tingut una resposta” del jutge instructor de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón.

“Hi ha un terrorisme inventat i queda cobert per la llei”, ha afegit, argumentant que no volen que s’amnistiïn o perdonin delictes de terrorisme. “No volem amnistiar tortures ni morts intencionades”, ha afirmat.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari