Bolaños, sobre la llei d’amnistia: “Es convertirà en un referent internacional”

El ministre destaca que "s'obre una nova etapa per fer política dins de les institucions, amb la Constitució i dins la UE"

    El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, en una compareixença (ACN)

    El ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, ha defensat aquest dijous la llei d’amnistia acordada pel PSOE, ERC i Junts, i ha assegurat que amb aquesta “es tanca una etapa d’enfrontament, de conflicte, de tensió i de trencament de la convivència que van protagonitzar una dècada a Catalunya”, i s’obre una “nova etapa de diàleg”, en la qual “es farà política dins de les institucions”.

    Bolaños ha valorat l’acord sobre la norma com a una “gran notícia per a Catalunya i Espanya” i ha augurat que “es convertirà en un referent internacional”. “Estem aprovant una llei que serà referent mundial, conforme els millors estàndards europeus”, ha defensat el ministre, que ha indicat que s’han inclòs diverses recomanacions del text de la Comissió de Venècia, i que la llei “neix del Parlament espanyol, però és una llei europea”.

    “Des d’avui obrim una nova etapa per fer política dins de les institucions, amb la Constitució i dins de la Unió Europea (UE)”, ha insistit Bolaños, que ha recordat que la Comissió de Venècia va dir que la llei d’amnistia “respecta la separació de poders”. El ministre ha admès que la norma “s’entendrà millor segurament en uns anys, quan es comprovi que ha sigut útil”, però ha assegurat que “per al PSOE és un orgull contribuir amb aquesta llei a la normalització a Catalunya”.

    “Tinguem orgull de fer un pas valent que acaba amb una època de tensió”, ha reiterat Bolaños, que ha apuntat que la llei “marca història” i que permetrà “tenir una Catalunya millor cada dia dins d’Espanya i de la UE”.

    (Visited 42 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari