Vilagrà troba una “bona notícia” que es reforcin aspectes de l’amnistia

La vicepresidenta del govern català diu que continuen les reunions pels pressupostos amb Junts i comuns

  La vicepresidenta i consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, intervenint a la sessió de control al govern català (ACN)

  La vicepresidenta del govern català, Laura Vilagrà, veu una “bona notícia” que es reforcin aspectes de la llei d’amnistia, després que el president del govern central, Pedro Sánchez, hagi acceptat fer canvis en la norma per donar “més garanties” als independentistes i, en especial, a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. “Si volem reforçar alguns aspectes, benvingut sigui aquest reforç”, ha dit la vicepresidenta en una entrevista a Catalunya Ràdio.

  Vilagrà creu que la llei ja incorporava “totes les causes” de l’1-O, també les relacionades amb el Tsunami Democràtic, però ha valorat positivament que hi pugui haver canvis. Pel que fa a l’acord entre el PSOE i Junts, la número dos de l’executiu català ha assenyalat que, segons li diuen, “està ben encarrilat”.

  D’altra banda, la vicepresidenta de la Generalitat ha indicat que aquest dimecres continuen les reunions per als comptes catalans i que es manté oberta la negociació amb els comuns i Junts. Pel que fa a l’esmena a la totalitat que ha anunciat En Comú Podem, Vilagrà ha admès que hi ha el “perill” que els pressupostos per al 2024 no tirin endavant, però ha explicat que la negociació amb la formació morada és “més intensa i concreta”.

  En relació amb Junts, ha assegurat que s’han intercanviat documentació i que el govern català ha incorporat el 70% de les seves propostes. “No descartem un acord ampli. Seria bo que, en un moment complex, el màxim de grups s’hi afegissin”, ha considerat Vilagrà.

  (Visited 66 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari