El Parlament aprova fixar l’IRSC en 755 euros, un increment del 5,4%

L'oposició recrimina a l'executiu d'Aragonès que s'aprovi per decret i no a través dels pressupostos i jutja "insuficient" la pujada

Pere Aragonès, intervenint al ple del Parlament - Foto: Parlament de Catalunya, Sergio Ramos

El Parlament de Catalunya ha votat aquest dimecres a favor, de manera unànime, l’increment del 5,4% de l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC) per mitigar situacions de necessitat i privació econòmica de la ciutadania. D’aquesta manera, la cambra ha donat llum verda al decret de l’executiu de Pere Aragonès i l’IRSC es fixa en 755,82 euros mensuals, un import que suma 9.069,83 euros anuals.

Tot i votar a favor de la mesura, l’oposició ha recriminat a l’executiu que l’augment es faci via decret, i no a través de la llei de pressupostos. De fet, el decret inclou una disposició transitòria fins que els comptes de la Generalitat estableixin l’increment definitiu. A més, els grups parlamentaris de tot l’arc parlamentari han considerat “insuficient” la pujada.

L’indicador i la seva evolució impacta principalment en diverses prestacions, com la renda garantida de ciutadania i altres prestacions de caràcter econòmic, com el manteniment de necessitats bàsiques, les prestacions per a joves tutelats i extutelats, els complements de pensions no contributives o les prestacions de la cartera de serveis socials subjectes a copagament.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari