Mas diu als comuns que seria “difícil d’explicar” el veto als pressupostos pel Hard Rock

El govern català preveu explicar la proposta de finançament singular a finals de març

  La consellera d'Economia, Natàlia Mas, en una entrevista amb l'ACN (ACN)

  La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, ha avisat als comuns que serà “difícil d’explicar” que bloquegin els pressupostos pel Hard Rock. “La ciutadania està cansada que un projecte monopolitzi el debat polític”, ha considerat Mas en una entrevista amb l’ACN. La consellera ha recordat que el 2022 els comuns van aprovar uns pressupostos que contenien una partida de 120 milions d’euros per al Hard Rock, i reitera que ara no s’hi destina “ni un euro”, motiu pel qual afirma que una esmena a la totalitat “no s’entendria”. “No ens podem tirar pedres al propi sostre”, ha avisat, tot reiterant que els comptes són “bons”.

  Mas ha demanat “no monopolitzar” el debat dels pressupostos per un “projecte en concret” que està sobre la taula des de fa 12 anys, i ha destacat que el procés de tramitació del projecte -que admet que va començar sent “faraònic i esperpèntic”, però que s’ha “anat ajustant- està “reglat” i el govern català no hi pot intervenir. En qualsevol cas, la titular d’Economia creu que amb els comuns “segur” que es poden arribar a entendre per aprovar els comptes. “Compartim visions en molts àmbits”, ha assegurat.

  Preguntada per JxCat, la consellera ha reiterat que es mantindrà en vigor l’impost de successions, i ha destacat que la supressió que han fet comunitats “de governs de PP i Vox” és una “anomalia” en el context europeu, on la majoria de països tenen aquesta taxa. “Amb Junts també podem trobar moltíssims punts d’acord, i espero que els trobem. Al final, arribes amb un acord amb qui vol arribar-hi”, ha indicat.

  Finançament singular

  Pel que fa a la proposta del govern català de finançament singular, Mas ha assegurat que “està molt avançada” i serà “raonable” i “factible” tant a nivell legal com tècnic. De fet, la consellera s’ha mostrat confiada que un cop pugui presentar el document als agents econòmics i socials, podrà generar un “consens gairebé unànime” al voltant de la proposta. “Qui ens demani seguir amb un funcionament dins del model comú haurà d’explicar-se molt bé, perquè en l’històric de 35 anys, déu-n’hi-do la demostració que tenim que això no ha funcionat mai”, ha assenyalat la titular d’Economia de la Generalitat, que ha insistit que la proposta de finançament singular “té tot el sentit del món”.

  L’objectiu i el calendari de la conselleria d’Economia és poder presentar la proposta abans que acabi el primer trimestre, és a dir, quan també s’hauria de convocar la comissió bilateral govern central-Generalitat sobre finançament. A la reunió, Mas també voldrà abordar altres qüestions com l’execució d’inversions o la negociació per cancel·lar 15.000 milions d’euros de deute del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA).

  En tot cas, segons la responsable d’Economia i Hisenda, cal ser “conscients” que el principal problema és l’infrafinançament crònic: “La clau està en el fet que Catalunya i el seu govern disposin d’una quantitat raonable i justa dels recursos, és el que caldrà defensar”, ha considerat la consellera, que ha afirmat que malgrat “l’expansió pressupostària, la Generalitat no disposa d’una quantitat raonable de recursos”.

  (Visited 34 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari