El PSOE suspèn de militància Ábalos

L'executiva socialista justifica la decisió comunicant que la situació generada fa necessària "l'adopció immediata de les mesures oportunes"

José Luis Ábalos - Foto: ACN, Miquel Vera

L’executiva del PSOE ha acordat aquest dimarts suspendre cautelarment de militància l’exministre José Luis Ábalos, esquitxat pel cas Koldo, que ha esclatat amb l’arrest de Koldo García, un assessor que va tenir sota les seves ordres durant l’etapa al govern central, enmig d’una trama de presumpta corrupció en la compra de material sanitari durant la pandèmia de la covid-19.

La decisió s’ha conegut just després de la roda de premsa on Ábalos ha expressat la seva negativa a abandonar l’escó al Congrés dels Diputats, tal com li havia demanat la formació. La direcció socialista ha justificat la mesura per la vulneració de diversos articles dels estatuts de partit, que entre altres, qualifiquen de falta greu el fet de no acatar les decisions dels òrgans interns.

“La situació produïda, els fets que l’han generat, així com la repercussió pública, exigeixen l’adopció immediata de les mesures oportunes contemplades als estatuts i a les normes internes per salvaguardar la imatge del PSOE”, ha comunicat el partit, segons recull l’ACN.

El PSOE ha recordat que, un cop analitzades les informacions sobre el cas Koldo conegudes fins avui, l’executiva va demanar a Ábalos que deixés l’escó en representació del PSOE, però aquest no ha acatat la decisió. Per això, ha acordat l’obertura d’un expedient disciplinari a Ábalos i “suspendre cautelarment de militància” l’exministre, fet que “deixa sense efecte els drets i deures de l’afiliat”.

També ha establert que si es proven les faltes de l’exministre, se suspendrà definitivament la seva militància i implicarà la seva inhabilitació per representar el PSOE en càrrecs públics i orgànics. El PSOE designa com a instructor de l’expedient a Alberto Cachinero Capitán, un advocat i militant socialista, afegeix la mateixa informació.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari