Sumar accepta CatComú com a partit “referent” a Catalunya amb “espai propi”

Candela López i Gerardo Pisarello formaran part del grup executiu de la formació de Yolanda Díaz

El número dos de Sumar-En Comú Podem, Gerardo Pisarello, amb la líder de Sumar, Yolanda Díaz (ACN)

Catalunya en Comú ha anunciat aquest dilluns que ha tancat un acord bilateral amb Sumar per “refermar” el seu compromís amb el partit que lidera Yolanda Díaz. En concret, la coordinadora de Catalunya en Comú, Candela López, ha afirmat que, amb aquest acord, la seva formació aconsegueix “ser el referent” de Sumar a Catalunya i, alhora, “continuar sent un espai propi”.

El pacte també preveu la participació dels comuns als òrgans de Sumar, ja que Gerardo Pisarello i Candela López formaran part del grup executiu, i participaran del grup coordinador Joan Mena, Aina Vidal, David Cid, Adrià Alemany i Gemma Tarafa.

Candela López ha assegurat que Podem Catalunya ha declinat formar part d’aquest procés, segons recull l’ACN. “Qui ha entrat en aquesta deriva de trencament ha estat Podem. Trencant el grup parlamentari al Congrés, no anant a les eleccions gallegues… Mai s’ha dubtat de la nostra actitud en pro d’un projecte unitari en l’àmbit català”, ha defensat.

Així i tot, la coordinadora de CatComú també ha apuntat que hi ha membres de Podem que estan participant de l’espai dels comuns com a “esquerra transformadora de Catalunya”.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari