Pedro Sánchez referma el compromís contra la corrupció: “Qui la fa, la paga, caigui qui caigui”

El president del Govern d'Espanya i líder socialista diu que el seu executiu mantindrà una “exemplaritat total i absoluta”

El president del govern central, Pedro Sánchez, en un fòrum financer (La Moncloa)

El president del Govern d’Espanya i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dissabte que el seu executiu seguirà lluitant de forma “implacable i absoluta” contra la corrupció, “vingui d’on vingui i caigui qui caigui”. “Qui la fa, la paga”, ha reblat. Ho ha dit durant la inauguració del consell de la Internacional Socialista i pocs dies després de conèixer-se la querella de la fiscalia contra un exajudant de l’exministre del seu govern José Luis Ábalos. Sánchez ha dit que el seu executiu ha col·laborat amb la justícia i ha mostrat transparència absoluta des del 2018 i ho seguirà fent els propers quatre anys.

En un discurs aplaudit pel públic ha dit que el seu executiu ha fet “bandera de l’exemplaritat absoluta i total, que no hi entén de colors”. En aquest sentit, ha contraposat la seva postura a la de l’anterior govern del PP, a qui ha acusat d’obstaculitzar la justícia quan investigava corrupteles dels populars, que emparava càrrecs públics investigats o “expulsaven” a qui denunciaven irregularitats.

En la seva intervenció, Sánchez ha repassat alguns dels temes més recurrents del seu mandat, com el feminisme, la transició ecològica, la lluita contra la ultradreta i l’ampliació d’alguns drets socials. També ha instat la comunitat internacional a mostrar fermesa davant del president rus, Vladimir Putin, per la guerra a Ucraïna, i ha demanat a Israel que no actuï indiscriminadament a Gaza.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari