García Castellón demana a la Fiscalia del Suprem l’informe que considera Puigdemont el cap de Tsunami

El jutge de l'Audiència Nacional vol respondre amb el document a la petició de Suïssa de més informació per cooperar en la causa sobre Marta Rovira

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha demanat a la Fiscalia del Tribunal Suprem que li enviï l’informe signat pel fiscal Fidel Cadena, que situa l’expresident català Carles Puigdemont com a líder “absolut” de Tsunami Democràtic i atribueix terrorisme a aquesta plataforma.

En una interlocutòria coneguda aquest dimecres, García Castellón explica que la seva intenció és introduir l’informe a la resposta que remetrà a les autoritats suïsses un cop aquestes li han demanat més informació sobre els motius pels quals persegueix la secretària general d’ERC, Marta Rovira.

L’informe, que no afectarà la posició final de la Fiscalia perquè la decisió recaurà en la tinent fiscal del Suprem, María Angeles Sánchez-Conde, assegura que l’expresident Puigdemont “exercia el lideratge absolut” del moviment i portava “les regnes” de la plataforma, que defineix com un “grup organitzat de caràcter terrorista”, recull l’ACN.

Segons ha publicat El Español, el document redactat pel fiscal de sala en cap, Fidel Cadena, remarca que Puigdemont “va estar informat des del principi de la constitució del grup organitzat”, va estar present en reunions a Ginebra per posar-lo en marxa el 30 i 31 d’agost del 2019 i està “directament implicat en el llançament de la campanya de Tsunami a través de les xarxes socials”.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari