El president dels jutges lamenta que la “justificació” de l’amnistia sigui una crítica a la justícia

Guilarte defensa que "en aquell moment es va fer el que s'havia de fer" en referència a l'actuació judicial durant el procés independentista

Vicente Guilarte

El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) en funcions, Vicente Guilarte, ha evitat aquest dimecres fer una valoració sobre l’amnistia als encausats del procés independentista, però ha lamentat que la seva “justificació” sigui una crítica a l’actuació dels tribunals. “En aquell moment es va fer el que s’havia de fer”, ha afirmat Guilarte en un esmorzar informatiu a Madrid.

A parer del president del CGPJ, és possible que com a instrument “polític” es contempli la llei de perdó, però no es pot acceptar que això suposi un “descrèdit absolut” de la magistratura. Pel que fa a la independència dels jutges, ha admès que s’ha de fer “autocrítica”. “No hem donat un exemple, potser, d’independència”, ha afirmat.

Vicente Guilarte ha dit que “mediàticament sempre, des de fa temps, ens encaixen, un neix genèticament amb màcula, ets o conservador o progressista, i a partir d’aquí s’ha anat propiciant i fomentant aquesta bipolarització que a tots els àmbits judicials s’està produint, molt fonamentada mediàticament”. En el seu cas, Guilarte diu que un cop es va sortir d’aquesta etiqueta i el van qualificar de “vers lliure”. “És la manera de dir que és un traïdor, aquesta situació és inassumible”.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari