El jutge del cas Tsunami Democràtic obre peça separada per investigar la filtració de la resposta de Suïssa

El magistrat encarrega la investigació a la Guàrdia Civil i demana que no informin els seus superiors

  L'Audiència Nacional
  L'Audiència Nacional

  El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha obert una peça separada del cas del Tsunami Democràtic que tramitarà amb caràcter reservat per “esclarir la suposada comissió d’un delicte de revelació de secrets per part de les autoritats o funcionaris” per la filtració de la resposta de les autoritats suïsses. García-Castellón ha encarregat la investigació a la Guàrdia Civil i ha demanat a la unitat investigadora que “eludeixi” donar “qualsevol informació sobre el curs de la investigació als seus superiors, havent de reportar directament dels avenços de la investigació a aquest magistrat instructor”.

  La resposta de Suïssa a la comissió rogatòria del jutge, en la qual demanava localitzar la secretària general d’ERC, Marta Rovira, va ser avançada pel diari El País abans que aquesta arribés a l’Audiència Nacional, i el magistrat de la causa del Tsunami ha apuntat implícitament al govern espanyol. En aquesta resposta, l’Oficina Federal de Justícia de Suïssa suspèn la petició de García-Castellón argumentant que no entenen “la finalitat que es persegueix amb aquesta localització” i qüestiona la investigació per terrorisme. A més, demana informació per verificar si la comissió rogatòria “té un caràcter polític” i sol·licita conèixer com afectaria la llei d’amnistia a Rovira.

  (Visited 63 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari