Collboni aconsegueix tramitar els pressupostos amb el vot favorable d’ERC i BComú

Socialistes i republicans defensen el pacte pressupostari i els comuns reiteren l'ultimàtum a l'alcalde

El govern de l’alcalde de Barcelona, el socialista Jaume Collboni, ha superat el primer tràmit del pressupost municipal gràcies al vot favorable d’ERC -amb qui el PSC ha arribat a un acord pressupostari- i el de BComú, que ahir ja va anunciar que facilitaria la tramitació dels comptes. En canvi, Trias per Barcelona (Junts), el PP i Vox han votat en contra.

Perquè el tràmit continués calia que fos aprovat amb majoria simple, és a dir, que el resultat fos més ‘sí’ que ‘no’. La votació s’ha fet en una comissió d’economia extraordinària després que Collboni anunciés la setmana passada que es portaria a tramitació el projecte. Amb tot, l’aprovació definitiva serà al plenari del mes de març.

El tinent d’alcaldia d’Economia, Jordi Valls, ha defensat que és un bon projecte, un pressupost “responsable” i ha expressat el “compromís i la confiança” del pacte amb ERC. Els republicans s’han mostrat satisfets amb l’acord i els comuns han reiterat que faciliten la tramitació, però amb el condicionant de donar trenta dies a l’alcalde perquè formi un govern de coalició. Si no és així, han advertit, votaran ‘no’ als comptes al ple de març.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari