Unió de Pagesos anuncia més mobilitzacions a Catalunya i treballa en una “protesta transfronterera”

El sindicat recorda que aquest dimecres hi ha una manifestació davant del Ministeri d'Agricultura

Un cartell d'Unió de Pagesos durant una tractorada del sindicat a la Segarra (ACN)

Unió de Pagesos (UP) ha anunciat més mobilitzacions a Catalunya per la setmana que ve i diu que treballa en una “protesta transfronterera” amb els pagesos d’Occitània. No obstant això, el sindicat centra ara els seus esforços en la manifestació d’aquest dimecres 21 davant del Ministeri d’Agricultura, a Madrid: “Hi haurà molta gent i molts tractors. I esperem que hi hagi respostes”, ha afirmat aquest dilluns el coordinador nacional d’UP, Joan Caball, que ha insistit a demanar “accions àgils” i “mesures contundents” al govern central per resoldre la crisi agrària. “Prou hipocresia. Està en joc la continuïtat de la pagesia, conreus i granges de moltes famílies”, ha recordat Caball.

El sindicat agrari ha reiterat el seguit de reivindicacions que els han portat a sortir al carrer: posar fi als abusos a la cadena alimentària, exigir la reciprocitat en les importacions i desterrar la burocràcia. “Denunciem com n’és d’insuficient la llei de cadena alimentària i el fet que el ministeri no sembla que s’impliqui en la correcció d’aquests abusos respecte a la peça més feble de la cadena i en la consecució d’uns preus en origen que estiguin per sobre dels costos dels productors”, ha criticat el coordinador nacional d’Unió de Pagesos, que també ha clamat per resoldre la “competència deslleial” d’importacions d’aliments i productes de fora de la Unió Europea (UE) que no compleixen amb els requisits que es demanen aquí.

Per la seva banda, la responsable de Dones i membre de la Comissió Permanent d’Unió de Pagesos, Raquel Serrat, ha destacat que “calen fets i no paraules sobre la reducció del pes de la burocràcia en l’empresa agrària i conèixer, per exemple, el detall de la proposta de quadern voluntari integral d’explotació feta pel ministeri”. D’altra banda, amb relació a la sequera, UP reclama que l’agricultura i la ramaderia no siguin els dos sectors sobre els quals es carregui tota la responsabilitat i les restriccions.

“Ens diuen que hem de reduir un 50% i un 80% de la despesa d’aigua quan la resta de serveis només parlen d’un 25%. Això és insostenible i pot posar en perill moltes explotacions”, ha avisat el responsable de Sectors Agrícoles d’UP, Miquel Piñol. “Demanem que la restricció d’aigua sigui igual i equitativa a altres sectors com l’industrial”, ha conclòs Piñol.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari