Inspecció de Treball sanciona H&M per vulnerar els drets d’informació dels representants sindicals

La multinacional sueca ha comès dues infraccions greus i haurà de pagar, per cadascuna, entre entre 751 i 1.500 euros

  Manifestació de la CGT i els treballadors d'atenció al client a la botiga d'H&M del passeig de Gràcia (Cedida CGT)

  Inspecció de Treball ha sancionat la multinacional sueca H&M per dues infraccions greus relacionades amb “la transgressió dels drets d’informació, audiència i consulta dels representants de les persones treballadores“, i l’empresa haurà de pagar, per cadascuna, entre 751 i 1.500 euros. Segons informa la CGT en un comunicat, les sancions responen a les denúncies interposades pel sindicat amb relació a una “reestructuració” al centre d’atenció al client de Barcelona de la botiga online, sobre la qual H&M no va informar el Comitè d’Empresa.

  “El passat 30 de maig del 2023, H&M va fer una reestructuració global del servei d’atenció al client per la qual, al centre de treball de Barcelona, es van acomiadar 18 persones i es van modificar les tasques d’altres 20 persones”, explica la CGT, que afegeix que “els fets van ser comunicats el mateix dia 30 de maig”, vulnerant així el dret a la informació del Comitè d’Empresa. Inspecció del Treball ha sancionat la multinacional per això.

  D’altra banda, el sindicat també va denunciar H&M “per no facilitar informació requerida per la CGT a través del Comitè d’Empresa en matèries com còpies bàsiques de contractes de treball a distància, sol·licituds rebudes i acceptades per reducció horària i conciliació, ús de la intel·ligència artificial, el balanç anual de comptes, dades recopilades relatives a la modificació de l’horari d’obertura durant un període pilot, dades d’ús de la borsa d’hores mèdiques i desglossament de complements salarials”.

  En relació amb aquesta darrera denúncia, Inspecció de Treball ha donat 15 dies a l’empresa per compensar algunes de les peticions de la CGT i, a més d’aplicar una sanció greu, ha realitzat un requeriment perquè H&M “doni compliment amb caràcter general als drets d’informació, participació i consulta dels representants dels treballadors”.

  (Visited 82 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari