Puigdemont nega “cap connivència” amb Putin i vincula la imputació per terrorisme al pacte amb el PSOE

L'eurodiputat de Junts diu que si haguessin fet president Feijóo, "tot això no passaria"

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont en una reunió amb la cúpula de Junts (ACN)

L’expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, ha enviat una carta als eurodiputats en la qual nega la trama russa del procés independentista i vincula la decisió del jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón d’investigar-lo per terrorisme pel Tsunami Democràtic amb la decisió de Junts de fer president d’Espanya el socialista Pedro Sánchez. En la missiva, Puigdemont assegura que “no ha existit cap trama russa ni cap connivència amb el règim de Putin”, i ha atribuït el cas a “la guerra bruta” de “la policia patriòtica, els jutges patriòtics i la corrupció sistèmica del PP”.

“Si haguéssim fet a (Alberto Núñez) Feijóo president, tot això no passaria”, comença l’escrit de Puigdemont, que recorda que el mateix dia que es va fer públic l’acord entre Junts i el PSOE per investir Sánchez, García Castellón decidia investigar-lo per terrorisme, tot i que el cas “estava aturat des de feia uns anys”. “No és una casualitat”, assegura l’eurodiputat de Junts, que afegeix que “fa anys se sap que alguns magistrats coordinen les agendes judicials amb les polítiques”.

De fet, Puigdemont acusa García Castellón de ser “un jutge extremadament amable amb el PP” i de cometre lawfare en casos com “la seva persecució contra Podemos i Pablo Iglesias”. A parer del fundador de Junts, el jutge comet “abusos” i converteix “les manies ideològiques i religioses personals en creuades judicials per salvar Espanya de rojos i separatistes”.

Pel que fa a la suposada trama russa del procés, l’eurodiputat de Junts expressa en la carta que “guarda força similituds amb la construcció de la teoria de la conspiració dels atemptats de l’11-M de Madrid“. “El modus operandi és el mateix. Es fabriquen conclusions a partir de fets que no tenen relació entre si. Es crea suficient versemblança perquè algú acabi comprant una mercaderia avariada i la posi en circulació degudament presentada com a investigació independent, i sempre hi ha un jutge a qui, també casualment, van a parar les causes”, apunta.

Puigdemont també lamenta que “en aquesta estratègia s’ha arrossegat també un Parlament Europeu convertit cada dia més en una caixa de ressonància de les estratègies partidistes de les delegacions nacionals, en lloc de vetllar per la democràcia”. “El PP espanyol ha aconseguit imposar els seus estàndards a la majoria conservadora europea i és una notícia funesta per al futur de la Unió Europea”, ha afegit.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari