ERC, Junts, la CUP i els comuns registren la proposta per crear un observatori de l’amnistia al Parlament

El grup de treball s'obrirà a la participació de representants d'entitats que treballin en la defensa de la llei

Plenari del Parlament de Catalunya

ERC, Junts, la CUP i En Comú Podem han registrat una proposta per crear el grup de treball al Parlament que ha de funcionar com un observatori de l’aplicació de la llei d’amnistia. El mecanisme actuarà des de la Comissió d’Afers Institucionals i estarà format per diputats de cada grup parlamentari. A més, s’obrirà a la participació estable d’un representant de cada entitat del teixit social que treballi en l’àmbit de l’aplicació de l’amnistia.

La iniciativa va néixer originalment a partir d’una moció impulsada per la CUP. Segons els grups que han registrat la iniciativa, la funció de l’observatori serà verificar l’aplicació de la llei d’amnistia, i ho farà recollint totes les sol·licituds i resolucions a tribunals en el marc de l’aplicació de l’amnistia. En farà un seguiment i acompanyament i extraurà conclusions sobre el grau d’aplicació de la llei.

Un cop es concloguin totes les peticions a tribunals, l’observatori farà un informe sobre tots els casos i l’elevarà a organitzacions, instàncies i organismes internacionals que treballin en la garantia i defensa dels drets humans, civils i polítics.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari