Malestar al PSOE per les darreres decisions judicials sobre el Tsunami i el cas Voloh

Els socialistes troben "inadmissible" que els jutges "influeixin en el legislatiu"

    El secretari general del PSOE i president del govern central, Pedro Sánchez, presideix una reunió del seu partit (@PSOE)

    El PSOE considera que els moviments judicials que s’han produït en les últimes setmanes i mesos amb relació a la causa del Tsunami Democràtic i el cas Voloh, que afecten els polítics independentistes, tenen com a finalitat condicionar de forma “inadmissible” el poder legislatiu. Fonts dels socialistes citades per l’ACN interpreten en clau d’ingerència política el fet que el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón investigui ara el Tsunami per terrorisme i provi d’esquivar la llei d’amnistia, i veuen de la mateixa manera les decisions del jutge Joaquín Aguirre sobre la trama russa del procés, el cas Voloh.

    Aquest dilluns, ambdós magistrats -cadascun pel seu compte- han acordat prorrogar la instrucció dels casos que porten. El jutge de l’Audiència Nacional insisteix a jutjar els investigats del Tsunami per terrorisme, mentre que el de l’Audiència de Barcelona ha decidit impulsar ara la investigació sobre el cas Voloh, un procediment que podria quedar fora de la Llei d’amnistia que es vota aquest dimarts al Congrés, ja que es tracta de presumptes delictes de traïció.

    “Cada vegada que el legislatiu es mou, un jutge realitza un altre moviment. Això seria un escàndol a qualsevol altre país d’Europa. Les decisions judicials tenen un objectiu molt clar. Amb el simple fet que influeixin en el legislatiu ja és horrible, tingui o no després recorregut judicial”, indiquen fonts de la direcció del PSOE a El Periódico. 

    (Visited 50 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari